Χαρακτικά

Χαρακτικά - Βαθυτυπίες

Name of the category: 
Βαθυτυπίες
Περιγραφή: 

Η βαθυτυπία αποτελεί μία ειδική μέθοδο εκτύπωσης.

Δίνει στον καλλιτέχνη μεγαλύτερη δυνατότητα επιλογής της επιθυμητής (και κατάλληλης) επιφάνειας για την εκτύπωση του σχεδίου. Συνάμα παρουσιάζει σαν χαρακτηριστικό, το ότι με την χρήση κάποιων "αντικειμένων με πάχος" π.χ. ένα νόμισμα, τρία χαρτιά μαζί, ένας χάρακας κ.ά. -κατά την διάρκεια της εκτύπωσης- μπορεί να προσδοθεί μία ανάγλυφη όψη στο χαρτί.

Χαρακτικά - Λιθογραφίες

Name of the category: 
Λιθογραφίες
Περιγραφή: 

Λέγοντας λιθογραφία στις μέρες μας εννοούμε την ζωγραφική μέσω μίας λιπαρής κιμωλίας επάνω σε μία πέτρα, συνήθως πορώδη ασβεστόλιθο. Πρόκειται για μία μέθοδο που πλέον δεν υποστηρίζει την χαρακτική διότι δεν υπάρχει χάραξη του λίθου στην πραγματικότητα, αλλά ζωγραφική πάνω σε αυτόν. Ο λόγος που επιλέξαμε να ταξινομήσουμε τις λιθογραφίες σε αυτήν την κατηγορία, είναι ότι και στο κοντινό παρελθόν η "χάραξη" επάνω στους λίθους συνηθιζόταν. Ποικίλα παραδείγματα της χάραξης σε λίθο μας έδωσε η γνωστή Ελληνίδα χαράκτρια Βάσω Κατράκη.

Χαρακτικά - Χαλκογραφίες

Name of the category: 
Χαλκογραφίες
Περιγραφή: 

Η χαλκογραφία είναι το αποτέλεσμα της χαρακτικής πάνω σε χαλκό. Ο χαλκός επιτρέπει στον καλλιτέχνη να προσδώσει μεγάλη λεπτομέρεια στην χάραξη, πράγμα που είναι πολύ δύσκολο να αποδοθεί μέσω άλλων υλικών.

Χαρακτικά - Ξυλογραφίες

Name of the category: 
Ξυλογραφίες
Περιγραφή: 

Ένα σχέδιο που χαράσσεται πάνω σε ξύλο, λέγεται ξυλογραφία. Είναι η αρχαιότερη τεχνική χαρακτικής που υπάρχει. Χρησιμοποιήθηκε πρώτα από τους Κινέζους, και στην Ευρώπη χρησιμοποιήθηκε πολύ για την χάραξη θρησκευτικών εικόνων.

Χαρακτικά

Η Χαρακτική είναι η τέχνη της εγχάραξης μίας σκληρής επίπεδης, κυλινδρικής ή άλλου είδους επιφάνειας με σκοπό την δημιουργία διακοσμητικών σχεδίων σ' αυτήν την επιφάνεια. Το αποτέλεσμα της: τα χαρακτικά. Στην Art Cube σας προσφέρουμε μία μεγάλη ποικιλία από χαρακτικά διαφόρων ειδών και διαστάσεων. Θα περιηγηθείτε ανάμεσα σε δημιουργίες Ελλήνων αλλά και ξένων χαρακτών-ζωγράφων.