Τζάμια

Τζάμια - Πλαστικό Τζάμι (Plexiglass)

Name of the category: 
Πλαστικό Τζάμι (Plexiglass)
Περιγραφή: 

Το πλαστικό έχει την ιδιότητα να μην σπάει, οπότε προσφέρει απόλυτη προστασία στο έργο σας, αλλά και σε εσάς. Άλλο ένα θετικό σημείο του, είναι το χαμηλό του βάρος σε σύγκριση με ένα γυαλιστερό τζάμι, πράγμα που το καθιστά σαν την ιδανικότερη επιλογή για έργα μεγάλων και πολύ μεγάλων διαστάσεων, όπως και για έργα που πρόκειται να κρεμαστούν σε τοίχους (π.χ. γυψοσανίδα) που δεν θα άντεχαν το βάρος μίας βαριάς κατασκευής. Ενδείκνυνται επίσης σε χώρους στους οποίους προέχει η ασφάλεια των ατόμων που κινούνται και ζουν σε αυτούς: όπως παιδικά δωμάτια, αθλητικές εγκαταστάσεις, νηπιαγωγεία, φροντιστήρια, σχολεία κλπ. Υπάρχουν και διατίθενται στην Art Cube, σε διαφορετικά πάχη: 2, 3 και 4 χιλιοστών.

Τζάμια - UV 99 - Μουσείου

Name of the category: 
UV 99 - Μουσείου
Περιγραφή: 

Το Μουσειακό τζάμι UV 99% σε συνδυασμό με μία πλήρη αντιόξινη κατασκευή μπορεί να αποτελέσει την μέγιστη προστασία που μπορείτε να προσφέρετε σε ένα μοτίβο. Συγκεκριμένα, αυτό το τζάμι:

- Μειώνει την αντανάκλαση κατά περισσότερο από 85% (μέχρι 1% του συνολικού φωτός), ποσοστό που αντιπροσωπεύει την χαμηλότερη δυνατή αντανάκλαση που υπάρχει, με προστασία UV.

- Μεταφέρει πάνω από το 97% του φωτός για την ενίσχυση των χρωμάτων, της φωτεινότητας και των επιπέδων αντίθεσης.

- Σταματάει μέχρι και 99% των ακτίνων φωτός UV.

- Πληρεί τα στάνταρ ISO 18902, και ISO 18916 παρέχοντας τουλάχιστον 97% προστασίας κατά των UV.

- Δεν αλλοιώνεται με την πάροδο του χρόνου, και δεν χάνει την προστατευτική του ισχύ.

- Έχει πάχος 2,5 χιλιοστών.

Με την παράδοση ενός έργου που προστατεύεται από ένα μουσειακό τζάμι σε κάποιον πελάτη μας, του παραδίδουμε επίσης το πιστοποιητικό από την κατασκευάστρια εταιρεία που συνοδεύει το τζάμι που τοποθετήθηκε.

Τζάμια - UV 50

Name of the category: 
UV 50
Περιγραφή: 

Τα τζάμια με βαθμό προστασίας UV 50% είναι πιο συνηθισμένα από τις υπόλοιπες κατηγορίες τζαμιών, παρουσιάζουν τα εξής χαρακτηριστικά:

- Μειώνουν την αντανάκλαση κατά τουλάχιστον 85% (μέχρι λιγότερο από 1% του συνολικού φωτός), ποσοστό που αντιπροσωπεύει την χαμηλότερη δυνατή αντανάκλαση που υπάρχει, με προστασία UV.

- Επιτυγχάνουν πάνω από 97% μεταφοράς φωτός για την ενίσχυση των χρωμάτων, της φωτεινότητας και των επιπέδων αντίθεσης.

- Αντανακλούν το 48% από τις ακτίνες φωτός UV.

- Δεν αλλοιώνονται με την πάροδο του χρόνου, και δεν χάνει την προστατευτική του ισχύ.

- Έχουν πάχος 2 χιλιοστών.

Τζάμια - UV 80-90

Name of the category: 
UV 80-90
Περιγραφή: 

Τα τζάμια με βαθμό προστασίας UV 80-90% διαφέρουν από τα πλέον καθαρά μουσειακά τζάμια από άποψης βαθμών προστασίας κατά του φωτός. Πιο συγκεκριμένα, αυτού του είδους το τζάμι:

- Μειώνει την αντανάκλαση κατά τουλάχιστον 85% (μέχρι λιγότερο από 1% του συνολικού φωτός), ποσοστό που αντιπροσωπεύει την χαμηλότερη δυνατή αντανάκλαση που υπάρχει, με προστασία UV.

- Επιτυγχάνει πάνω από 97% μεταφοράς φωτός για την ενίσχυση των χρωμάτων, της φωτεινότητας και των επιπέδων αντίθεσης.

- Αντανακλά το 84% από τις ακτίνες φωτός UV.

- Δεν αλλοιώνεται με την πάροδο του χρόνου, και δεν χάνει την προστατευτική του ισχύ.

- Έχει πάχος 2 χιλιοστών.

Τζάμια - Ματ

Name of the category: 
Ματ
Περιγραφή: 

Το ματ τζάμι έχει δημιουργηθεί για την αφαίρεση της αντανακλαστικότητας. Με μία ειδική διαδικασία αμμοβολισμού του τζαμιού αφαιρείται η αντακλαστικότητα του, και ταυτόχρονα συντηρείται και η διαύγεια του τζαμιού εφόσον αυτό κρατηθεί σε κοντινή απόσταση από το μοτίβο. Διατίθεται από την Art Cube σε 2 ποιότητες, εκ των οποίων η μία παρουσιάζει στην επιφάνεια της περισσότερους "κόκκους" από την άλλη. Ιδιαίτερη προτίμηση των φωτογράφων.

Τζάμια - Γυαλιστερά

Name of the category: 
Γυαλιστερά
Περιγραφή: 

Το γυαλιστερό τζάμι είναι ένα τζάμι με αντανάκλαση, και είναι πολύ γνώριμο στο ευρύ κοινό αφού εκείνο έχει συνηθίσει να το βλέπει να συνοδεύει το μεγαλύτερο μέρος των μοτίβων που κυκλοφορούν. Μετά από πολλά χρόνια έρευνας, πιστεύουμε ό,τι έχουμε εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή ποιότητα στην κατηγορία αυτών των συμβατικών τζαμιών.

Τζάμια

Τα τζάμια συνοδεύουν σχεδόν κάθε έργο τέχνης με κύριο σκοπό την προστασία του. Σε αντίθεση με τα τζάμια που χρησιμοποιούνται σε άλλους τομείς, στην κορνιζοποιία, τα τζάμια έχουν κατά κανόνα πάχος 2 χιλιοστών με εξαίρεση τις πολύ μεγάλες διαστάσεις, όπου χρησιμοποιείται τζάμι πάχους 3 χιλιοστών. Ο λόγος που κόβονται τόσο λεπτά είναι για να προσφέρουν το ελάχιστο δυνατό βάρος στο σύνολο της κατασκευής που θα παρουσιάζει το έργο. Τα τζάμια είναι απολύτως ασφαλή εφόσον μεταχειρίζονται με την δέουσα προσοχή.